Mostanában, amikor főzök mindig vérben úszik a konyha, de nem a húsok miatt, hanem mert állandóan elvágom a kezem. Ez nyilván betudható az új késkészletnek, amit nemrég vettünk, de biztos a fáradtság meg a dekoncentráltság is közre játszik, illetve annak a zseniálsi tv-ben reklámozott reszelő szettnek, amit férjem nagyanyjától kaptunk. Mindig megfogadom, hogy nem használom többet, de aztán elfelejtem miért is, hiszen ez egyszerű és zseniális...De aztán mikor három ujjamat elvágtam, csak azzal, hogy kivettem a szekrényből, és utána még a konyha legtávolabbi csücskeiből is az apróra reszelt répát szedem össze, akkor rájövök.
Nem főzök mondjuk túl gyakran, de azért van gyakorlatom, nem olyan vagyok mint az egyszeri háziasszony. De le a kalappal azok előtt, akik mindennap főznek, hogyan tudnak rá időt szakítani. Nem is a főzés, hanem pl. a bevásárlás, utána a konyha takarítás stb. Személy szerint nagyon szeretek főzni, de néha bevallom őszintén lusta vagyok, így 1-2 napra előre főzök, a gyereknek meg a jégkockatartós lefagyasztást alkalmazom, amíg csak pépeset eszik. Aztán, ha már darabosat eszik, le kell győznöm a lustaságot...